info@ro-home-timmerwerk.nl | +31 (0) 6 455 36 143

Houtbouw en budgetwoningen

HomeGoedkoop Huis BouwenHoutbouw en budgetwoningen

Wie een houten huis wilt laten bouwen zal altijd rekening moeten houden met een bepaald budget. Voor de één zal dit een hoger budget zijn dan voor de ander. Graag denken wij met u mee in wat haalbaar is voor uw budget. Ook zijn er diverse nivo’s van kwaliteit. De buitenzijde kan afgewerkt worden met bijvoorbeeld red cedar (behoorlijk prijzig) maar ook in potdekseluitvoering (betaalbaar).

Bovenstaand is een voorbeeld om de kosten van een houten woning of houten chalet qua keuze binnen het budget te houden. Zorgvuldig wegen wij, tesamen met u, allerlei zaken af die bepalend zijn voor uw budget. Hierdoor is het mogelijk om voor zowel een “klein” budget, als een “groot” budget een houten huis te laten bouwen naar uw wensen. Op deze wijze kunnen we het maximale uit uw budget halen en zorgen voor kwalitatief goede woning of chalet waar u naar tevredenheid in kunt wonen.

Op de website kunt u allerlei voorbeelden zien van houten huizen. Al deze woningen zijn aanpasbaar naar uw wensen en voorkeur. Of het nu gaat om het soort gevelbekleding of afmetingen of anderzins. Graag denken wij met u mee om te zorgen dat Uw houten woning of houten chalet gerealiseerd kan worden. De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die bewust kiezen voor een houten woning en ontdekken dat hout een eigentijds bouwmateriaal is met uitzonderlijke mogelijkheden.

Zoals hiervoor reeds opgemerkt zijn er steeds meer mensen die bewust kiezen voor een houten huis. Hier volgen een aantal belangrijke argumenten voor het kiezen voor hout die u kunnen helpen in de keuze om te kiezen voor een houten woning of houten chalet.

Eigenschappen van hout zijn onder andere: goed isolerend, warme-isolerend en zelfs geluidsisolerend.

  • Hout is een materiaal met zeer veel mogelijkheden qua bouwvorm. Zowel hoekig als ronde vormen zijn te realiseren.
  • Een houtskeletframe is makkelijk aan te passen aan de benodigde isolatiedikte.
  • Een houtskeletframe is zeer sterk en heeft een hoge draagkracht.
  • De buitenwandbekleding is makkelijk te vervangen in geval van re-styling van de woning. Het skeletframe blijft gewoon staan en vormt het hart van de woning.
  • Houtskeletbouw kan goed gecombineerd worden met steen en andere materialen.
  • Een houten huis gaat tientallen jaren mee en kan onderhoudsvriendelijk uitgevoerd worden afhankelijk van de gekozen materialen en het budget.